BISOL Group v prvi polovici leta rekordno

Proizvodnja fotonapetostnih modulov BISOL je v prvi polovici leta 2015 za 27 % presegla lanske količine v enakem obdobju ter za skoraj 40 % tiste iz prve polovice leta 2013. Predsednik uprave skupine BISOL Group, dr. Uroš Merc, pravi: »Z letošnjim prvim polletjem smo izredno zadovoljni. Tudi obeti za drugo polovico leta so več kot spodbudni, kapacitete se polnijo in prepričani smo, da bo leto 2015 rekordno, še (bistveno) boljše kot 2012.«

Vedno večji delež modulov BISOL se proda na trge, kjer za fotovoltaiko ni več nikakršnih podpor – glavni razlog za inštalacije je prihranek pri računih za elektriko. Značilna je razpršenost prodaje, saj domači proizvajalec prodaja svoje izdelke že v več kot 60 državah po svetu in čeprav Evropa še vedno dominira, se delež prodaje izven nje vztrajno in hitro povečuje. Vodilni slovenski proizvajalec fotonapetostnih modulov uspeva na najbolj zahtevnih trgih, kjer je konkurenca najmočnejša. Ob vsem tem je delež prodaje v Sloveniji neznaten in se še zmanjšuje. Ta je lani znašal 1,6 %, v prvi polovici letošnjega leta le še 0,5 %, kar BISOL Group uvršča med največje slovenske izvoznike.

BISOL Group je edini slovenski proizvajalec fotonapetostnih modulov najvišje kakovosti, ki je prisoten v več kot 60 državah in je vodilni domači izvajalec sončnih elektrarn na ključ. Vodilni svetovni strokovnjaki v skupini nenehno dvigajo industrijske standarde, zato je z njihovimi inovativnimi rešitvami, ki zagotavljajo najvišje dolgoročne energijske izplene, zelena energija postala privlačnejša ter v primerjavi s konvencionalnimi viri energije stroškovno učinkovitejša kot kadar koli prej. Svoje mednarodno poslovanje skupina vodi iz predstavništev v Belgiji, v Franciji, v Italiji in v Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.