NOVA Uredba o SAMOOSKRBI z električno energijo iz obnovljivih virov energijo

  Datum / Čas
  Date(s) - 19. aprila, 2019
  9.00-14.30

  Lokacija
  Agencija POTI

  Kategorije


  S 1. majem 2019 začne veljati nova prenovljena Uredba o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije (OVE) v kateri so določene tri vrste samooskrbe z električno energijo iz obnovljivih virov energije:

  • V primeru individualne samooskrbe je naprava za samooskrbo priključena na notranjo nizkonapetostno električno inštalacijo stavbe.
  • V samooskrbo večstanovanjske stavbe se lahko povežejo odjemalci, ki odjemajo električno energijo za lastne potrebe preko dveh ali več merilnih mest priključenih na skupno notranjo nizkonapetostno inštalacijo te stavbe.
  • Samooskrba skupnosti odjemalcev (skupnost OVE) pomeni, da gre za skupnost odjemalcev, katerih merilna mesta niso vezana na notranjo inštalacijo istega objekta oz. lokacije, vendar pa so v bližini (so vezani na omrežje iste TP) in se povežejo v skupnost z namenom koriščenja električne energije, proizvedene v napravi za samooskrbo.

  Na tak način bodo koristi sistema samooskrbe lahko deležni tudi tisti, ki do sedaj niso mogli biti. To so denimo tisti, ki živijo v hišah, kjer postavitev naprave za samooskrbo ni primerna (npr. niso dovolj osončene).

  Avatar

  Urednik portala MojPrihranek.si

  S spleta

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.