NOVA Uredba o SAMOOSKRBI z električno energijo iz obnovljivih virov energijo

  Kdaj

  19. aprila, 2019    
  9.00-14.30

  Kje

  Agencija POTI
  Stegne 7, Ljubljana, 1000

  Vrsta dogodka

  Zemljevid ni na voljo

  S 1. majem 2019 začne veljati nova prenovljena Uredba o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije (OVE) v kateri so določene tri vrste samooskrbe z električno energijo iz obnovljivih virov energije:

  • V primeru individualne samooskrbe je naprava za samooskrbo priključena na notranjo nizkonapetostno električno inštalacijo stavbe.
  • V samooskrbo večstanovanjske stavbe se lahko povežejo odjemalci, ki odjemajo električno energijo za lastne potrebe preko dveh ali več merilnih mest priključenih na skupno notranjo nizkonapetostno inštalacijo te stavbe.
  • Samooskrba skupnosti odjemalcev (skupnost OVE) pomeni, da gre za skupnost odjemalcev, katerih merilna mesta niso vezana na notranjo inštalacijo istega objekta oz. lokacije, vendar pa so v bližini (so vezani na omrežje iste TP) in se povežejo v skupnost z namenom koriščenja električne energije, proizvedene v napravi za samooskrbo.

  Na tak način bodo koristi sistema samooskrbe lahko deležni tudi tisti, ki do sedaj niso mogli biti. To so denimo tisti, ki živijo v hišah, kjer postavitev naprave za samooskrbo ni primerna (npr. niso dovolj osončene).

  Matjaž Lesjak

  Urednik portala MojPrihranek.si

  Prejšnji članekAli je toplotna črpalka učinkovita izbira za ogrevanje energetsko sanirane hiše?
  Naslednji članekMarlesov dan odprtih vrat
  Matjaž Lesjak

  Urednik portala MojPrihranek.si

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.