Izobraževanje digitalne pismenosti DigiMigi v občini Nova Gorica

  Izobraževanje digitalne pismenosti DigiMigi v občini Nova Gorica

  Kdaj

  8. novembra, 2023    
  16.00-20.00

  Kje

  Nova Gorica
  Grgar, Nova Gorica

  Vrsta dogodka

  Zemljevid ni na voljo

  Pripravili smo brezplačno izobraževanje digitalne pismenosti za odrasle nad 30 let z naslovom DigiMigi: spoznajmo digitalni svet. Izobraževanja pokrivajo vseh pet stebrov digitalnih kompetenc DigiComp: (1) informacijska in podatkovna pismenost, (2) komuniciranje in sodelovanje, (3) ustvarjanje digitalnih vsebin, (4) kibernetska varnost in (5) reševanje težav. Poseben poudarek je na digitalnem državljanstvu in storitvah, ki nam jih ponuja država in družba: od e-uprave, do varnega spletnega nakupovanja. Ne manjkajo pa tudi trenutno vroče teme, kot so fizična in psihična varnost, prepoznavanje in varovanje pred odvisnostjo od internetnih naprav ter prepoznavanje lažnih ali pretiranih novic.

  Udeležba na izobraževanjih je brezplačna. Izobraževanja so praktično naravnana in se prilagajajo stopnji udeležencev, zato so primerna tako osnovnim kot tudi naprednim uporabnikom.

  Potrebna je predhodna prijava na info@nevtron.eu za zagotovitev prostih mest.

  Izobraževanje bomo izvedli v dveh terminih in sicer 8. 11. 2023 in 9. 11. 2023.

  Prijave zbiramo od 9. 10. do 3. 11. 2023.
  Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada v okviru odziva Unije na pandemijo COVID 19.

  Evropska unija: Evropski socialni skladRS Ministrstvo za digitalno preobrazbo

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.