Izobraževanje digitalne pismenosti DigiMigi v občini Lukovica

  Izobraževanje digitalne pismenosti DigiMigi v občini Lukovica

  Kdaj

  13. novembra, 2023    
  17.00-20.00

  Kje

  Lukovica
  Lukovica, Lukovica

  Vrsta dogodka

  Zemljevid ni na voljo

  Pripravili smo brezplačno izobraževanje digitalne pismenosti za odrasle nad 30 let z naslovom DigiMigi: spoznajmo digitalni svet. Izobraževanja pokrivajo vseh pet stebrov digitalnih kompetenc DigiComp: (1) informacijska in podatkovna pismenost, (2) komuniciranje in sodelovanje, (3) ustvarjanje digitalnih vsebin, (4) kibernetska varnost in (5) reševanje težav. Poseben poudarek je na digitalnem državljanstvu in storitvah, ki nam jih ponuja država in družba: od e-uprave, do varnega spletnega nakupovanja. Ne manjkajo pa tudi trenutno vroče teme, kot so fizična in psihična varnost, prepoznavanje in varovanje pred odvisnostjo od internetnih naprav ter prepoznavanje lažnih ali pretiranih novic.

  Udeležba na izobraževanjih je brezplačna. Izobraževanja so praktično naravnana in se prilagajajo stopnji udeležencev, zato so primerna tako osnovnim kot tudi naprednim uporabnikom.

  Potrebna je predhodna prijava na info@nevtron.eu za zagotovitev prostih mest.  Izobraževanje bomo izvedli v treh terminih, in sicer 13. 11. 2023, 20. 11. 2023 in 27. 11. 2023.

  Prijave zbiramo od 19. 10. do 8. 11. 2023.
  Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada v okviru odziva Unije na pandemijo COVID 19.

  Evropska unija: Evropski socialni skladRS Ministrstvo za digitalno preobrazbo

  Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.