Zakaj pod posteljo položiti aluminijasto folijo? Prerojeni boste

Aluminum foil on wooden background
Foto: izzzy71 iz iStock

Se vsako noč zbudite, zjutraj pa ste tako utrujeni, kot da sploh niste spali? Eden od razlogov je lahko ta, da spite na mestu s slabim sevanjem podtalnice.

V tem primeru je prva pomoč razporeditev pohištva, kjer so ključna mesta, kjer preživimo največ časa: postelja, pisalna miza, kavč, fotelj … Najbolj ‘nevarno’ mesto je postelja, v kateri spimo, saj porabimo največ časa v njej. A če imate majhno sobo, je včasih ni mogoče premakniti. Kaj storiti v tem primeru? Da bi se zaščitili pred sevanjem podtalnice, vam lahko pomaga nekaj, kar ima vsak v kuhinji – aluminijasta folija.

Rahlo zmečkano aluminijasto folijo položite v več plasteh pod posteljo s svetlečo stranjo navzdol. Ta naj bi kot ogledalo odsevala in zmanjševala jakost škodljivega sevanja. V starih časih so za te namene uporabljali pšenično slamo in trstičje, nekatere raziskave pa so potrdile, da ti materiali zagotavljajo močno odpornost na sevanje podtalnice. Če spite v obsevanem prostoru in pod posteljo položite nekaj od omenjenega, bi morali občutiti izboljšanje že po nekaj nočeh.

Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekPrenova doma: Ključni koraki in potrebna dovoljenja
Naslednji članekTo slovensko proizvodno podjetje bo do konca leta že ogljično nevtralno
Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.