Zakaj pod posteljo položiti aluminijasto folijo? Prerojeni boste

Aluminum foil on wooden background
Foto: izzzy71 iz iStock

Se vsako noč zbudite, zjutraj pa ste tako utrujeni, kot da sploh niste spali? Eden od razlogov je lahko ta, da spite na mestu s slabim sevanjem podtalnice.

V tem primeru je prva pomoč razporeditev pohištva, kjer so ključna mesta, kjer preživimo največ časa: postelja, pisalna miza, kavč, fotelj … Najbolj ‘nevarno’ mesto je postelja, v kateri spimo, saj porabimo največ časa v njej. A če imate majhno sobo, je včasih ni mogoče premakniti. Kaj storiti v tem primeru? Da bi se zaščitili pred sevanjem podtalnice, vam lahko pomaga nekaj, kar ima vsak v kuhinji – aluminijasta folija.

Rahlo zmečkano aluminijasto folijo položite v več plasteh pod posteljo s svetlečo stranjo navzdol. Ta naj bi kot ogledalo odsevala in zmanjševala jakost škodljivega sevanja. V starih časih so za te namene uporabljali pšenično slamo in trstičje, nekatere raziskave pa so potrdile, da ti materiali zagotavljajo močno odpornost na sevanje podtalnice. Če spite v obsevanem prostoru in pod posteljo položite nekaj od omenjenega, bi morali občutiti izboljšanje že po nekaj nočeh.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekPrenova doma: Ključni koraki in potrebna dovoljenja
Naslednji članekTo slovensko proizvodno podjetje bo do konca leta že ogljično nevtralno

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.