Inovativna Z-Wave nočna RGB lučka z integriranim zvočnim opozorilnikom

Prejšnji teden se je na sejmu Light + Building v Frankfurtu uspešno predstavilo podjetje Goap, ki se ukvarja z izdelovanjem naprav za pametne hiše. Na sejmu so predstavili tudi slovensko inovacijo, Z-Wave pametno lučko.

Večnamenska lučka

Lučka, ki spada v družino pametnih naprav za dom Qubino, vam lahko nežno osvetljuje prostor v eni izmed 16 milijonov barv, ki jih lahko nastavite po želji. Lučka ima v sebi skrit integriran zvočni javljalnik, ki ga lahko uporabite kot edinstveno kombinacijo zvočnega in vidnega barvnega opozarjnja. Ročno jo lahko upravljate preko 4 gumbov na dotik skritih pod površino, lahko jo upravljate preko zunanjega senzorja ali brezžično prek pametnega telefona oziroma tabličnega računalnika. Omogoča vam izbiro med 6 različnimi svetlobnihmi učinki, za katere so dobili navdih v naravi saj simulirajo barve oceanov, mavrice in sončnega vzhoda.

 

Lučko lahko vnaprej sprogramiramo, da deluje samodejno, prižiga se lahko, ko je temno ali pri gibanju. Prav tako je mogoče sprogramirati časovni vklop ali izklop.

 

Za kaj je primerna

Nočna lučka se uporablja za osvetljevanje prostorov, kjer ni potrebno velike svetlobe, npr. v nočnem času osvetljevanje hodnika, stopnic, spalnice, torej da dobimo dovolj svetlobe, da lahko normalno hodimo po prostorih in hkrati nas ta svetloba ne moti preveč.

 

Čemu služi zvočni alarm?

Lučko lahko brezžično povežemo s pametno hišo, dodatni zvočni alarm pa lahko uporabljamo na več načinov. Če jo brezžično povežemo z zvoncem pred stanovanjem, bo lučka npr. utripala v zeleni barvi in oddajala zvočni signal, če pa npr. pride do alarma, bo lučka utripala v rdeči barvi in oddajala zvočni signal.

 

Delovanje

Lučka lahko deluje samostojno, lahko se jo vklaplja preko dodatnega žično povezanega senzorja gibanja, seveda pa je največja dodatna vrednost, če jo povežemo v pametni dom preko brezžične povezave, v tem primeru potrebujemo še centralo za pametni dom. Seveda to centralo lahko nato uporabljamo tudi za upravljanje celotnega pametnega doma (senčil, termostatov, razsvetljave … ). Upravljamo pa lahko tudi več luči hkrati. Življenjska doba svetila je vsaj 10 let, porabi pa le 2 watta energije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.