AirTag: Kaj je in zakaj ga potrebujete?

AirTag by Apple
AirTag by Apple

Apple je po več letih ugibanj in namigovanj končno razkril dolgo pričakovani pripomoček AirTag. Majhna okrogla značka se lahko pritrdi na vsako podlago, predvsem pa so cilj tiste stvari, ki jih radi izgubljamo. Ključi, denarnica, telefon in podobne zadeve bodo zdaj najdene s klikom enega gumba. S pomočjo Bluetootha in aplikacije Find My je Apple ustvaril neizogibni pripomoček.

Izid s koncem aprila za mali Applov pripomoček

V petek, 23. aprila, je Apple na svoji spletni strani objavil, da je možno prednaročilo AirTaga. Njegov uradni izid pa bo v petek, 30. aprila.

Pred izidom so AirTage že uporabili in ocenili člani medijev, ki so že sporočili svoje mnenje. AirTag je pametna in uporabna naprava za tiste, ki že tako uporabljajo Applove proizvode. Poudarili so tudi natančnost lociranja predmeta na katerem je pritrjen AirTag. Pri tem je v veliko pomoč U1 Precision Tracking sistem, ki lahko zaobide stene in druge ovire.

Iskanje preko aplikacije Find My
Iskanje preko aplikacije Find My

Kaj je AirTag?

AirTag je majhna značka oziroma gumbek, ki ga lahko kostumirate po svojih željah in volji. V sebi ima baterijo CR2032, ki zdrži najmanj eno leto, z lahkoto pa je tudi zamenljiva. Ko bo baterija pri koncu svojega življenja, boste o tem prejeli tudi obvestilo. Na tricentimetrski AirTag, ki tehta enajst gramov, lahko za vas vgravirajo največ štiri znake (črke, številke, emotikone).

AirTag je povezljiv z aplikacijo Find My, kjer lahko v zavihku »Items« (Apple jih je dodal pri iOS 14.3) dodajate posamezne AirTage. Tako je vsak izmed njih prikazan na zemljevidu, ki prikazuje njihovo lokacijo. AirTag se z vašimi iOS in macOS napravami poveže preko Bluetootha. Dodali so tudi U1 čip, ki omogoča natančnejše lociranje »gumbka« in iskanje zadnje lokacije, kjer je oddajal signal. Za zdaj so podane le informacije, da Bluetooth oddaja do 100 metrov daleč, a je možno, da se ta podatek spremeni. Če je AirTag blizu nas oziroma naše naprave bo oddajal zvok, saj ima vgrajen miniaturen zvočnik. Ta se sproži preko aplikacije ali asistentke Siri.

Ponuja tudi nekaj vodoodpornosti, saj zdrži do enega metra globine in pol ure, kar se tiče časovnega podatka. To pomeni, da ga dež in možno polivanje ne bosta pokvarili.

AirTag na ključih ali drugem predmetu
AirTag na ključih ali drugem predmetu

Cena AirTaga

Cena za en AirTag je 29 dolarjev, kot je napisano na Applovi spletni strani. Možen pa je tudi nakup štirih, ki skupaj stanejo 99 dolarjev. Ker pa je to Apple, je pašček s katerim je AirTag pritrjen na določen predmet, v prodaji posamezno. V sodelovanju s podjetjem Hermes pa se ti paščki začenjajo pri ceni 349 dolarjev. Bi vas to prepričalo v nakup? Če vas nebi je potem na voljo tudi cenejša različica, ki se začenja s trinajstimi dolarji.

Prejšnji članekNajhitrejši avtomobili na svetu
Naslednji članekVzdrževanje in čiščenje plinskega žara
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.