Marmor v domu: poda se k vsakemu slogu

marmorna kopalnica

Marmor je preprosto brezčasen: vselej eleganten, trpežen in se poda k prav vsakemu slogu: klasičnemu, modernemu in celo k skandinavskemu.

Vsestranski marmor

Medtem ko se trendu notranjega opremljanja spreminjajo, obstajajo materiali, ki so praktično vedno ‘in’. Poleg lesa in stekla, je to zagotovo tudi kamen. Marmor je na voljo v različnih odtenkih, različnih vzorcev. Uporaben je za talne obloge, stenske obloge ali delovne površine, lahko ga uporabite v kopalnici, kuhinji, na hodniku … praktično v vsakem prostoru.

marmorna kuhinja

Prednost marmorja je, da je eleganten in lahko ga, odvisno kakšen odtenek in teksturo izberete, kombinirate tako s svetlim kot temnim lesom, z belim ali barvnim pohištvom in stenami v različnih odtenkih, kovinskimi ali medeninastimi dodatki.

Manj je več

Ta naravni material je sicer dražji od marsikaterega umetnega, a če želite doseči velik učinek z manj vložka, je mogoče tudi to. Že z manjšim marmornim dodatkom bo prostor takoj videti razkošnejši in bolj eleganten.

Marmorna miza
Marmorna miza

Lahko si omislite recimo manjšo klubsko mizico, katere zgornja plošča je marmorna. Lahko izberete lepo obdelane marmorne ‘kipce’ in jih uporabite kot držala za knjige na policah. V kopalnici izberite lončke za ščetke, izdelane iz tega prekrasnega kamna, ali pa si omislite marmorni pult.

Tudi kuhinjski otok z marmornimi detajli, pultom, morda samo eno stranico bo prekrasno dopolnil videt vaše kuhinje.

Teža

Previdnost vseeno ni odveč, če se recimo odločate za uporabo marmorja v višjih etažah montažnih stavb. Preden recimo v marmorno talno in stensko oblogo odenete kopalnico v višjem nadstropju, preverite nosilnost stavbe in povprašajte statika za mnenje. Kopalnica, odeta v marmor, je lahko hitro pretežka, zato previdnost ne bo odveč.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekCene stanovanj so se spet podražile
Naslednji članekSte že bili na virtualnem ogledu hiš?
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.