Majhne spremembe z drastičnim učinkom

Lahko dom opremite s samimi dragimi artikli, pa bo videti ceneno, lahko pa smiselno umestite nekaj poceni, a previdno izbranih kosov in ustvarite šik videz, ki vam ga bo zavidal marsikateri obiskovalec.

Obnove terjajo bolj ali manj velike finančne vložke, česar si marsikdo ne more privoščiti, verjamemo pa, da prav vsakdo uživa v urejenem domu. Z majhnimi popravki in spremembami lahko videz svojega doma povsem spremenite.

Ogledala

Ogledala so tista, ki dajejo prostoru dodatno dimenzijo in z odbijanjem prostoru zagotavljajo več svetlobe. To lahko s smotrno namestitvijo ogledal usmerjamo po želji.

Ogledala navidezno povečajo prostor. Če želite z ogledali dati vtis, da se prostor še nadaljuje, dodati občutek globine in v prostor vnesti več svetlobe, potem izberite veliko ogledalo. Lahko takega z razkošnim okvirjem ali tistega brez, odvisno od sloga opreme. Bolj prefinjen videz boste dosegli z namestitvijo manjših ogledal, s čimer lahko ustvarite pravo stensko dekoracijo. Ogledala so lahko simpatična popestritev na hodniku, v dnevni sobi, kuhinji …

Mizice in police

V kolikor se vam zdi vaš dom ‘prazen’, poskusite zapolniti praznino z malo kavno mizico, stolčki in drugimi mizicami, na katere lahko postavite svečnike ali drugo dekoracijo. Tudi knjige na mizici so lahko lepa in uporabna dekoracija. Nanje lahko postavite tudi dekorativne svetilke in takoj bo vaš dom videti bolj razkošno.

Dom je mogoče lepo dekorirati tudi z izbranim rastlinjem. Nikar se ne obremenjujte, če je vaš dom bolj temačen in pri vas rastline ne uspevajo dobro. Za dekoracijo lahko uporabite tudi umetne rastline. Te so dandanes res kakovostno izdelane in tako marsikdo pri vas na obisku niti opazil ne bo, da rastline niso prave. Če ne želite z mizicami zasedati prostora na tleh, lahko dom popestrite tudi z lepimi policami.

Zavese

Dolge zavese so del vsakega luksuznega doma. Običajno dajejo vtis, da je strop višji, če so skladne z opremo, pa dom zaključijo v lepo celoto. Težke zavese morda niso najboljša izbira za vsakogar, bodo pa prostoru dale razkošnost. Svetle zavese terjajo nekaj več dela za vzdrževanje, a v dom spuščajo več svetlobe. Če niste pristaš zaves, lahko namestite lične pliseje.

Hodnik je prostor

Izkoristite tudi hodnik. Ob steno lahko postavite ozko visoko mizico, na katero postavite lično posodo s putpurijem, vazo z rožami, svečnik … Ob vhod postavite lično klop. Tapecirana iz (umetnega) usnja ali žameta bo ustvarila razkošni vtis, še posebej, če poleg postavite primeren samostoječi obešalnik in ogledalo, da prostor ne bo deloval zaprto in utesnjeno.

Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekIšče se prodajnik
Naslednji članekMale VETRNE ELEKTRARNE v Sloveniji
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.