Naravna in preprosta božična dekoracija za tople in domačne praznike

Woman hands decorating handmade craft Christmas tree made from sticks and natural materials hanging on wall. Sustainable Christmas, zero waste, plastic free, eco friendly.
Foto: Tetiana Soares iz iStock

Božično-novoletni prazniki so čas, ko lahko svoj dom spremenite v oazo topline, udobja in prazničnega veselja. In čeprav so bogato okrašeni domovi prava paša za oči, je včasih lepota v preprostosti in naravnosti dekoracij. Z nekaj preprostimi koraki in kreativnostjo lahko ustvarite čudovito praznično vzdušje, ki bo navdušilo vse obiskovalce in poskrbelo, da bodo trenutki z domačimi še prijetnejši. Tu je nekaj nasvetov, kako preprosto in naravno okrasiti dom za božične praznike.

1. Izkoristite naravne elemente

Izberite naravne materiale, kot so borove veje, storži, suhe vejice in plodovi ter jih uporabite pri dekoraciji. Borove veje lahko postavite na mizo, jih obesite na vrata ali pa z njimi okrasite polico. Storži so odlični za ustvarjanje prazničnih venčkov ali pa jih enostavno postavite v košaro kot dekorativni element.

Christmas decor on the wall.Fir branches decorated with gift boxes in craft paper and fir cones.Eco-friendly concept.New Year and Christmas concept.Selective focis,close up.
Foto: Tatiana Buzmakova iz iStock

2. Ohranite barvno usklajenost

Izberite nekaj osnovnih barv, ki se ujemajo s slogom vašega doma, in se držite teh odtenkov pri izbiri okraskov. Na ta način boste ustvarili harmoničen in privlačen videz brez prevelikega napora.

3. Uporabite sveče in razsvetljavo

Sveče lahko ustvarijo čarobno vzdušje v vsakem domu. Uporabite sveče različnih velikosti in jih postavite na mizo, okensko polico ali na kamin. Dodajte jim malo zelenja ali okrasnih elementov za praznično noto. Poleg sveč pa razmislite o mehkih lučeh, kot so verige božičnih lučk ali svečke z LED lučkami, ki bodo dodale prazničen sijaj vašemu domu.

4. Samostojne dekoracije iz naravnih materialov

Izdelajte dekorativne elemente iz naravnih materialov. Na primer, lahko naredite okrasne krogle iz borovih vej ali pa zasukate storžke v verigo in jih obesite kot okras. Lahko tudi izdelate stožec iz stiropora in ga okrasite ter postavite na mizo.

5. Uporabite domišljijo pri razporeditvi

Ne bojte se biti ustvarjalni. Uporabite svojo domišljijo pri razporejanju dekoracij. Namesto klasičnega venca na vratih lahko obesite venček iz borovih vej ali pa ustvarite unikatno središče na mizi iz kombinacije naravnih materialov.

6. Reciklirajte in ponovno uporabite

Ne pozabite na moč recikliranja pri božični dekoraciji. Uporabite stare okraske, jih preoblikujte ali jim dodajte naravne elemente za svež in edinstven videz. To je odličen način, da ustvarite osebno in okolju prijazno dekoracijo.

Pri božični dekoraciji ne gre le za bogate okraske, ampak predvsem za ustvarjanje pristnega prazničnega vzdušja. Z uporabo naravnih materialov in preprostih, a domiselno postavljenih dekoracij, lahko ustvarite čarobno in toplo okolje, ki bo vaš dom napolnilo s prazničnim duhom.

Z upoštevanjem teh nasvetov lahko vaš dom postane pravo praznično čudo, ki bo navdušilo vašo družino in goste ter ustvarilo nepozabne spomine.

Merry Christmas and Happy Holidays! Cheerful cute childrens girls opening gifts. Kids wearing pajamas having fun near tree in the morning. Loving family with presents in room.
Foto: Choreograph iz iStock
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članek5 kreativnih načinov za recikliranje stvari kar doma
Naslednji članekEkološki ukrepi, ki povzročajo več škode kot koristi
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.