Najbolj nesmiselni kuhinjski pripomočki

Kremplji za perutničke

Kuhinjski pripomočki so v osnovi namenjeni temu, da nam pomagajo pri kuhinjskih opravilih. Kar počnemo, bomo z njihovo uporabo storili hitreje, boljše in kvalitetnejše. Pogosto lahko vidimo reklame za take pripomočke, ob katerih pomislimo na neumnost. Je vse to res potrebno za rezanje preproste banane? Pobrskali smo po internetu in našli najbolj nesmiselne kuhinjske pripomočke. Največ pozornosti smo namenili pripravi jedem, a zaloge je še veliko.

Rezalniki banane

Ena izmed najlažjih stvari na tem svetu, ko pride do rezanja, je prav banana.
Da bi za to potrebovali rezalnike banane, nam tudi na kraj pameti ni padlo.

Točilnik pijače

Pripomoček vam bo pomagal natočiti pijačo iz manjših plastenk ali nekoliko večjega kanistra.

Točilnik pijače

Električni kornet za sladoled

Podobno kot še en pripomoček na tem seznamu, je tudi električni kornet tu za lažje lizanje sladoleda. V njegovo pomoč in smisel nismo prepričani.

Električni kornet
Električni kornet

Škarje za pico

Stran z vsemi okroglimi noži oziroma rezalniki za pico. Zdaj so na voljo škarje za pico, ki so le navadne škarje z nekaj dodatka.

Pobiralec kumaric

Vilice ali pa naši prsti niso več dovolj dobri za pobiranje kumaric iz kozarca. Res je, da nam povzročajo nemalo preglavic, a pobiralca kumaric verjetno ne bi potrebovali.

Luščilec koruze

Ta pripomoček vam pomaga oluščiti koruzo, a le tisto, ki je kuhana oziroma pečena. V navodilih je dodano, da lahko surova poškoduje pripomoček.

Luščilec koruze

Lomilec jajčne lupine

Prvi pripomoček za jajca, ki vam bo olajšal muke med odpiranjem lupine. Zdi se nam, da boste več časa porabili za uporabo in nameščevanje tega pripomočka, kot pa z lovljenjem majhnega koščka lupine v skledi.

Lomilec jajčne lupine
Lomilec jajčne lupine

Baterijska vilica za špagete

Vilica, ki jo polni baterija, nam pomaga jesti špagete. S pritiskom gumba jih navrti nase in to je vse. Paziti moramo le, da ne pozabimo prsta odmakniti z gumba, ko odpiramo usta.

Vilica za špagete

Kremplji za trganje mesa

Čeprav so lepega videza, pa niso nekaj, kar nam ne bi uspelo z dvema vilicama. Za njih bi odšteli vse od petih evrov dalje.

Kremplji za trganje mesa

Električni odpiralec vina

Vsi smo že bili tam, ko je bilo odpiranje vina zamudno. Bi zaradi enega zamaška na trideset buteljk kupili električni odpiralec?

Odpiralec vinskih buteljk
Odpiralec vinskih buteljk

Cedilnik tune

Mnogi se odvečnega olja ali vode v konzervah znebijo tako, da priprejo pokrov konzerve. Za vse ostale pa je tu cedilnik konzerv, ki ima enako funkcijo kot navadni cedilnik, le zapakiran je drugače.

Stiskalnik konzerv

Ogrevana žlica za sladoled

Vroči poletni dnevi in sladoled. Je kaj lepšega? Seveda je. Tu je ogrevana žlica za sladoled, ki bo »olajšala« tudi najbolj trpežno banjico sladoleda.

Ogrevana žlica za sladoled
Ogrevana žlica za sladoled

Ločevalec jajc

Če si ne želite mazati rok z ločevanjem beljaka in rumenjaka s pomočjo lupine, potem je tu ločevalec jajčk. Če ne drugega, je vsaj prisrčen.

Namakalec piškotov

Obožujete piškote, ki jih lahko namakate v mleko, kavo ali čaj? Se vam pogosto zgodi, da si pri tem umažete prste ali pa izgubite piškot v globinah priljubljene pijače? Na voljo je namakalec piškotov.

Stiskalnik za pleskavice

Oblikovanje pleskavic iz mletega mesa je očitno zelo težko opravilo, ki pa se ga lahko enostavno znebite. Stiskalnik za pleskavice, ki bi mu v naših krajih dodali tudi stiskalnik za čevape.

Krempeljčki za perutničke

Za tiste, ki si ne marate mazati prstov in rok pri grizljanju perutničk, so tu »krempeljčki«, Namestite si jih na prste in ti ne bodo več umazani.

Kremplji za perutničke

Merilnik količine špagetov

Še en pripomoček za špagete. Ko ne veste več, koliko špagetov je potrebno skuhati za določeno količino oseb, je tu merilnik količine.

Prejšnji članekKatero tipko želite?
Naslednji članekOkrepčevalnica Tropicano vas pričakuje s pristno domačnostjo

S spleta


Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.