8 pametnih telefonov z najbolj vzdržljivo baterijo

Pomembna in vsakdanja nadloga je polnjene pametnih telefonov. Baterije na žalost niso kos zahtevam strojne opreme in zato večina pametnih telefonov na enem polnjenju zdrži en dan.

Tisti, ki pametne telefone večinoma uporabljate samo za telefoniranje lahko brez polnilca zdržite več kot dan vendar pa se na tem mestu postavi vprašanje zakaj bi v tem primeru sploh potrebovali pametni telefon?

V primeru, da iščete nov pametni telefon in vam je pomembna vzdržljivost baterije vam predstavljamo osem modelov, ki so se najbolje odrezali na stresnem testu neprestanega predvajanja video posnetkov. Test so izvedli pri ameriškem Cnet in objavljeni rezultati so zanimivi iz večih razlogov. Kot se je potrdilo imajo najbolj vzdržljive baterije pametni telefoni z večjimi zasloni. To pomeni, da kljub večjim zahtevam po energiji, lahko proizvajalci namestijo dovolj velike baterije. Na koncu je rezultat daljši čas med posameznimi polnjenji.

Na prvem mestu, ni presenetljivo, se je uvrstil Samsung Galaxy S7 Active. Kot so razkrili testi pametni telefon ni v resnici vodoodporen vendar pa ima zato vzdržljivo baterijo. Kar 21 ur neprestanega predvajanja video posnetka je bilo potrebnih, da se je polna baterija do konca izpraznila. Če vas grdi izgled ohišja in obsežne dimenzije ne odvračajo, je Galaxy S7 Active pametni telefon za vas. Dobro so se odrezali tudi ostali člani družine Galaxy. Model S7 Edge je zdržal 19 ur. Tri ure manj je bil zmožen zdržati Galaxy S7.

Prav tako med najboljše se je uvrstil OnePlus 3. Z zaslonom velikosti 5,5 palcev je baterija zdržala 14 ur in 17 minut in s tem 17 minut dlje kot naslednji na lestici, Xiaomi Mi 5. Pametnega telefona ne morete kupiti v Evropi saj se prodaja zgolj na kitajskem trgu vendar pa gre za kvalitetno napravo, ki ima 5,2 palčni zaslon.

Še bolje kot OnePlus 3 in Xiaomi Mi 5 se je odrezal velikanski Huawei Mate 8. Pametni telefon ima kar 6 palčni zaslon in s tem dovolj prostora za baterijo, ki je napravo poganjala 15 ur in 30 minut. Za 10 minut bolje se je odrezal še en na seznamu najbolj vzdržljivih in sicer Samsung J3, ki predstavlja Samsungov cenovno dostopni pametni telefon.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.