6 nasvetov za organizacijo kuhinjskih omaric

Domestic healthy vegetarian dry food storage organization on shelf at kitchen cupboard. Comfortable neatly keeping arrangement in glass containers oat flakes, wheat flour, sugar, pasta, nuts, rice
Foto: Kostikova iz iStock

Organizacija kuhinjskih omaric je nadvse pomembna, saj v nasprotnem primeru nastane pravi kaos. Z brskanjem po internetu in družbenih omrežjih smo izbrskali nekaj osnovnih, a nadvse zanimivih nasvetov za organizacijo kuhinjskih omaric.

Ustvarite dodaten prostor znotraj omaric

Po besedah ​​organizatorjev doma so dvižni elementi omaric zelo pomembni pri organiziranju kuhinjskih omar. Nastavek dvigne kupe posode in ustvari dodaten prostor pod njim za premikanje krožnikov ali skled. To je odličen način za maksimiranje celotnega navpičnega prostora v omari, ki bi bil sicer zapravljen.

House decor ideas. Storage in the kitchen. Home organization. White shelf and modern interior.
Foto: Iuliia Efimova iz iStock

Ujemajoči kozarci za začimbe

Prenesite vse svoje začimbe v ujemajoče se kozarce in etikete, da ustvarite organizirano omarico z začimbami. Ozka omarica blizu kuhalne plošče je odlična lokacija za začimbe. Uporabite nastavljiv nastavek za začimbe, da boste lahko vse videli na prvi pogled. Kdo bi si mislil, da je lahko omarica za začimbe tako lepa?

Close up of shelves with a selection of spices and grains in glass jars in zero waste shop
Foto: Angelina Zinovieva iz iStock

Omarica za shranjevanje hrane

Ustvarite omarico za shranjevanje hrane. Za organiziranje pokrovov uporabite košaro z razdelilniki.  Držala za steklenice, ki jih je mogoče zložiti, bodo poskrbeli, da bo vaša pospravljena in vidna.

Najpomembnejši korak do tako organizirane omarice? Čiščenje! Preden jo organizirate, se znebite vseh poškodovanih steklenic in posod za shranjevanje z manjkajočimi pokrovi.

@therealcindyology

Food storage cabinet organization #fyp #kitchen #learnontiktok

♬ You Make My Dreams (Come True) – Vital Fire

Garažna omarica

Nekateri dizajni kuhinj vključujejo garažno omarico za aparate. To je omarica, namenjena shranjevanju majhnih aparatov, kot so opekači kruha in mešalniki. Pogosto imajo rolo vrata in vtičnice v notranjosti. Tudi če nimate uradne garaže za naprave, lahko uporabite isto idejo tako, da vse svoje naprave organizirate v eni standardni omari. To prihrani veliko dragocenega prostora na pultu.

Household appliances for the kitchen. Sale of electrical equipment for cooking at home. Coffee makers, mixers, meat grinders, blenders, coffee machines, toasters and kettles on a shelf in the interior.
Foto: Svetlana Evgrafova iz iStock

Izkoristite vrata omaric

Ustvarite dodatne prostore za shranjevanje na hrbtni strani vrat vaše omare. Ta ideja prikazuje, kako uporabiti prozorne samolepilne smetnjake za stvari, kot so tablete za pomivalni stroj, gobe ali zvitki plastične folije. Za razliko od organizatorjev, nad vrati, ko je omara zaprta, ne kukajo grde kljuke.

@thesimplewise

Easily adds storage to the door of our sink cabinet ✨ Link in bio. #amazonfinds #kitchenorganizer #cabinetorganizing #thesimplewise

♬ Sunrise – Official Sound Studio

Domača barska omarica

Shranite vse zaloge domačega bara skupaj v eni omari. Tako ostane vaša modna steklena posoda in pijača brez prahu. Vse, kar potrebujete za pripravo koktajlov bo na enem priročnem mestu. Upoštevajte, da so v barski omarici vsi kozarci postavljeni v urejene vrste, steklenice pa so shranjene na spodnji polici za lažji dostop. Bonus točke še za LED osvetlitev, ki daje celotni omari vrhunski videz in lep sijaj.

Blurred bottles of wine on cabinet as background
Foto: Robert Way iz iStock
Žiga Kastelic

SEO urednik

Prejšnji članek5 razlogov za izbiro pergole
Naslednji članekRazkritje novega Renaulta 5 navdušilo! Cena, specifikacije in dodatki
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.