Zakaj je dobro pred spanjem poleg postelje postaviti narezano limono?

Close up of bright yellow lemons in a natural wooden bowl
Foto: Bryony van der Merwe iz iStock

Po aromaterapiji limona ni le sadje, ampak tudi ‘čarobna’ sestavina, ki lahko spodbudi fiziološke reakcije v telesu. Bogate z dragocenimi hranili, kot so vitamini C, A in B, baker, mangan, kalcij, kalij, magnezij in močni antioksidanti, so limone dobre za kožo in celo za notranje organe.

Še več, raziskave so dokazale, da če zvečer ob posteljo postavite narezane limone, lahko izboljšate težave z dihali, kakovost zraka in spanec. Zahvaljujoč svojim razstrupljevalnim in protibakterijskim lastnostim je limona naravni čistilec zraka in izboljšuje kakovost zraka. Njen vonj pomirja živčni sistem in pomaga zmanjšati občutek stresa ter težave z zamašenim nosom.

Women hand squeezes lemon juice in glass with soda water on marble table background. Detox healthy drink concept
Foto: olhakozachenko iz iStock

Poleg tega lahko vdihavanje vonja limone med spanjem zmanjša bolečine, kot so glavoboli in revmatoidni artritis, poznane pa so tudi njene lastnosti uravnavanja cirkulacije in zniževanja krvnega tlaka, kar je tudi znanstveno dokazano.

Vse to so dobri razlogi, zakaj morate pred spanjem poleg postelje vsekakor poskusiti postaviti limono. Limono preprosto po dolžini narežite na četrtine, jo položite na krožnik ali v posodo in postavite poleg postelje ter uživajte v blagodejnih vonjavah tega močnega sadeža.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekČe imate doma premrzlo, se lahko zgodijo te reči
Naslednji članekKaj se zgodi, če imate doma pretoplo?

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.