Odstranjevanje vlage in plesni

0

Pojav prekomerne vlage in zidne plesni ni samo estetska motnja prostora. Je tudi izredno škodljiva za naše zdravje. Zidne plesni oddajajo veliko spor, katere z vdihavanje vnesemo v naše telo. Izpostavljenost pa je močno povezana z alergijami, astmo in ostalimi spremljajočimi motnjami. Odločitev za odstranjevanje vlage in plesni takoj, ko se pojavijo prvi znaki, lahko pripomore k dobremu počutju in zdravju.

Kaj vpliva na pojav prekomerne vlage in plesni? Vzroki so lahko zelo različni: poplave, počene cevi, slabo izvedeni detajli tesnenja v gradbeništvu, pomankljive toplotna izolacije, slaba mikroklima,…

Za uspešno odstranjevanje vlage in zidne plesni, je  vrstni red posameznih del zelo pomemben. Trajna rešitev je možna, ko:

  • ugotovimo vzrok pojava vlage in
  • odpravimo vzroke  navlaževanja.

Z odpravo vzrokov ste pripravljeni na sanacijo objekta, prostorov in pohištva.

Upoštevanje vseh vzrokov je za odstranjevanje plesni  ključnega pomena. V nekaterih primerih je odkriti vzrok zelo enostavno, v drugih primerih gre za kombinacijo večih različnih dejavnikov. Za odstranjevanje vlage in plesni se najbolj pogosto uporabljajo naslednji ukrepi:

  • SANACIJA KAPILARNE VLAGE – odprava vzrokov navlaževanja, izvedba hidrioizolacij in drenaže, injektiranje in sušilni omet – sanacija kapilarne vlage po sistemu proizvajalca KEMA PUCONCI d.o.o. in drugih.
  • ODPRAVA TOPLOTNIH MOSTOV – izvedba toplotno-izolacijske fasade objekta (sodelovanje z proizvajalci BAUMIT, ROFIX, WEBER, MUREXIN, JUB,…) ali izvedba toplotne izolacije v notranjanjih prostorih (izolacijske plošče iz kalcijevega silikata REMAT, CALCITHERM, drugo…)
  • PREZRAČEVANJE – centralizirano ali decentralizirano, lokalno hišno prezračevanje z rekuperacijo VENTS, HELIOS, LUNOS, ZEHNDER, PAUL,…
  • TOPLOTNE BARVE – barve tipa Thermoshield in Termoščit


Za usmeritev na pravega svetovalca oz. izvajalca so poleg kontaknih podatkov dobrodošli naslednji podatki:

– Lokacija poškodbe ( prostor, spodnji/zgornji del stene, kot, …)

– Vrsta poškodbe (luščenje, plesen, …)

– Sestava zidu (opeka, plinobeton, …)

– Zunanja izolacija (da/ne)

– Ostalo (vgrajena nova okna, pretekle poškodbe na vodovodu, ogrevanju, …)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši svoj komentar
Prosim vpiši ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.