Za sofinanciranje nakupa pametnih polnilnih postaj predvideno kar 2.000.000,00 € nepovratnih sredstev

0

Število električnih avtomobilov v Evropi in Sloveniji vztrajno raste. To seveda posledično terja razvoj in izgradnjo celotne napajalne infrastrukture, od distribucijskega omrežja do postavitve elektro polnilnih postaj.

Ministrstvo za infrastrukturo tako v sodelovanju s Službo Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, za spodbujanje prehoda na nizkoogljično gospodarstvo, pripravlja javni razpis za sofinanciranje nakupa pametnih polnilnih postaj. Razpis bo objavljen v prvem polletju 2017. Predvideno je sofinanciranje 630 javnih in 3150 zasebnih pametnih polnilnih postaj.

 

Poleg tega so v pripravi tudi drugi javni razpisi, financirani s strani kohezijskega sklada v sklopu 4. prednostne osi.       

 

Da se temeljito seznanite z direktivo, predpisi in standardi, za načrtovanje, vzdrževanje in preverjanje elektro polnilnih postaj, vas vabimo na odličen strokovni seminar PAMETNE POLNILNE POSTAJE ZA ELEKTRIČNA VOZILA – načrtovanje, vzdrževanje in preverjanje, ki bo potekal 29. junija 2017 v Ljubljani. Na strokovnem seminarju bodo predstavljeni tudi praktični primeri in pridobljene izkušnje pri umeščanju ter pri upravljanju in vzdrževanju elektro polnilnih postaj. 

 

Več o programu seminarja si preberite tukaj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši svoj komentar
Prosim vpiši ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.