Celostno o novi GRADBENI ZAKONODAJI s podzakonskimi akti – rešitve za dileme v praksi

  0
  Celostno o novi GRADBENI ZAKONODAJI s podzakonskimi akti - rešitve za dileme v praksi

  Datum / Čas
  Date(s) - 10. marca, 2020
  9.00 - 15.00

  Lokacija
  Agencija POTI - Z znanjem do cilja

  Kategorije


  Gradbeni zakon, Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti, Pravilnik o dokumentacij in obrazcih za upravne postopke pri graditvi objektov, Uredba o razvrščanju objektov

  Po dogovoru z Inženirsko zbornico Slovenije (IZS) bodo pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na strokovnem seminarju pridobili 3 kreditne točke iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev. 

  S 1. junijem 2018 sta se pričela uporabljati Gradbeni zakon (GZ, Ur.l. RS št. 61/17) in Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti (ZAID, Ur.l. RS št. 61/17), prav tako pa tudi Pravilnik o dokumentaciji in obrazcih za postopke povezane z graditvijo objektov (Ur.l. RS št. 36/18), in Uredba o razvrščanju objektov (Ur.l. RS št. 37/18).

  Na že 32. ponovitvi odličnega strokovnega seminarja, vam bo predstavljen spremenjen koncept v postopkih načrtovanja, graditve in vzdrževanja objektov ter primerjava med prej veljavno zakonodajo in novo ureditvijo, zlasti glede vrste posegov v prostor, upravnih postopkov, izdaje gradbenih dovoljenj, izvedbe gradnje, nadzora gradnje, inšpekcijskih postopkov, kazenskih določb, pristojnosti občin v postopkih dovoljevanja in inšpekcijskih postopkih, implementacije evropskih direktiv v novo zakonodajo, …

  Za lažjo in hitro seznanitev z novostmi je za udeležence v strokovnem gradivu pripravljen tudi podroben in pregleden seznam vseh sprememb nove gradbene zakonodaje, sistematično po posameznih področjih.

  Še več informacij o seminarju, predavateljici ter prijavnico boste našli tukaj: https://goo.gl/xRsw4U