Portal sofinanciran
s strani

18.04.2018      6:30
Toplotna črpalka zemlja/voda

Alpha innotec alterra - najboljši način izkoriščanja energije iz zemlje, podtalnice in površinskih vod!

Alpha innotec alterra - serija toplotnih črpalk zemlja/voda.Alpha innotec alterra - serija toplotnih črpalk zemlja/voda.
Ustreza potrebam in specifikam vsakega objekta.Dostop od vsepovsod - enostavno spletno upravljanje.Prosto (naravno) hlajenje.

Še posebej odlične rezultate dosega produktna linija v kombinaciji s podtalnico ali površinskimi vodami. Organizacijsko je uvoznik EKOENERGIJA d.o.o. združen v grozdu skupaj z različnimi izvajalci, ki so zavezani istemu cilju; da bo naročnik imel odlično uporabniško izkušnjo. Široka paleta energetsko učinkovitih proizvodov serije alterra zagotavlja toplotno črpalko, ki ustreza potrebam in specifikam vsakega objekta. Velik izbor izdelkov serije alterra vedno zagotavlja pravo toplotno črpalko. Proizvodni program, s katerim lahko zadovoljimo vse zahteve trga, obsega okoli 100 različnih modelov toplotnih črpalk.

Naprave serije alterra je mogoče vključiti v ogrevalni sistem z ostalimi vrstami ogrevanja oziroma alternativnimi energijami (sončna energija, fotovoltaika). Monter z oceno stanja na objektu in željah uporabnika lahko ponudi popolno rešitev ali ustrezno dopolnitev obstoječega ogrevalnega sistema.

Visoka učinkovitost

Vsi sistemi toplotnih črpalk serija alterra dosegajo visoko energetsko učinkovitost, grelno število COP do 5,00. Model toplotne črpalke WZS odlikuje kakovostna izolacija, ki v mirovanju zmanjšuje toplotne izgube na minimum in s tem pomembno prispeva k prihranku energije. Toplotne črpalke serije alterra zagotavljajo optimalno sobno klimo skozi vse leto, kar pomeni učinkovito pripravo ogrevanja, hlajenja in tople sanitarne vode.

Prosto (naravno) hlajenje

Edino ogrevalni sistem s toplotno črpalko zemlja/ voda omogoča: ogrevanje pozimi in prosto hlajenje poleti. Prosto hlajenje je stroškovno učinkovit način vzdrževanja nizkih temperatur. S ploskovnim hlajenjem omogočajo prijetno in okolju prijazno hlajenje prostorov. V fazi hlajenja toplotna črpalka ostane izklopljena.

Iz linije Alpha innotec alterra, ki jih uvaža podjetje EKOENERGIJA d.o.o., vam predstavljamo toplotne črpalke serij:

• Alpha Innotec - alterra WZS(V)
  • Alpha Innotec - alterra SWC
  • Alpha Innotec - alterra SW

Alterra SWC – Kompaktna toplotna črpalka zemlja / voda

Toplotna črpalka zemlja / voda je primerna tako za nove stavbe kot manjše stanovanjske enote, saj ne potrebuje več prostora kot zamrzovalna omara. Kompaktna naprava je enostavna za vgradnjo, saj vsebuje vse komponente, ki so potrebne za zagotavljanje energetskih potreb. V enoti je integriran 180-litrski rezervoar za sanitarno vodo, ki v vsakem trenutku zagotavlja zadostno količino tople vode.

Povezave na vrhu naprave in krmilna enota na sprednji strani omogočajo fleksibilno namestitev glede na potrebe in prostorsko omejenost uporabnika. Toplotna črpalka zemlja / voda je zaradi prostorske prilagodljivosti in uporabnosti primerna tako za novogradnjo, kot tudi za prenovo starega ogrevalnega sistema.

Alterra SWC – Kompaktna toplotna črpalka zemlja / voda

Kompakt je sinonim za majhno enoto, ki vključuje več integriranih komponent, katere so običajno nameščene na steno. Razvoj blagovne znamke alpha innotec je usmerjen v nadgradnjo toplotnih črpalk z možnostjo kombinacije z drugimi alternativnimi viri energije (sončna energija, fotovoltaika).

Naprave pokrivajo območje moči od 5 do 19 kW, na zahtevo pa je mogoča dobava tudi s funkcijo hlajenja. Številne opcije naprave v inverterski izvedbi z ustrezno močjo pokrivajo območje, katerega specifike naprave zadovoljujejo energetske potrebe skoraj vsakega objekta.

Alterra SW – Toplotna črpalka zemlja / voda

Model toplotne črpalke alterra SW ne predstavlja nobenih kompromisov glede zmogljivosti in tehnologije. Z dimenzijami pralnega stroja, v izvedbah od 5 do 19 kW je primerna za objekte, kjer je potrebna zamenjava starejše toplotne črpalke. Serija SW ustreza kriterijem povpraševanja po cenejši toplotni črpalki, ki omogočajo večjo svobodo monterjem pri namestitvi. Hladilni paket z možnostjo hlajenja je dodatna opcija, ki nadgrajuje model alterra-SW.

Preberite tudi >> Toplotne črpalke Alpha Innotec Alira za sodoben način ogrevanja

Vsakdo si želi visoko učinkovito in zanesljivo toplotno črpalko. Sodelovanje z izkušeno in zanesljivo ekipo z 18-letno tradicijo vam bo zagotovo v veselje. Proizvajalec AIT Deutschland in uvoznik za Slovenijo Ekoenergija d.o.o. je naveza, ki deluje že vrsto let in ji lahko zaupate tudi vi.

Na koliko imate nastavljen termostat v ogrevalni sezoni?

Mikroposojilo na mikroposojilo – fotonapetost... 1
mpritr1  |  Ogromno nas tukaj zanimajo cene, subvenc...
Dvoslojno ali troslojno izolacijsko steklo? 2
Ton   |  Imam 12 let star okna PVC. To pomeni dvo...